Letnja kulturna scena u novosadskom hotelu Šeraton 1Foto: Stanislav Milojković

Manifestacija Letnja kulturna scena započeće večeras izvođenjem pozorišne predstave „Hotel 88“ u novosadskom hotelu Šeraton. 

Direktor tog hotela Novak Bojanić kazao je na konferenciji za medije da će u okviru te manifestacije do kraja septembra biti odigrane tri pozorišne predstave, osržane književne večeri i odigrane stend-up komedije.

„Naša želja je da organizujemo ozbiljna kulturna dešavanja i time obagatimo letnju ponudu. Tražimo i od Novosađana da nas podrže u ovom projektu“, rekao je on.

Glumica Tamara Krcunović rekla je da je želja glumačke ekipe bila da predstave održava van institucija i time pokažu da predstave mogu da se dešavaju i u ovakvim prostorima.

„Mi smo pregovore sa Šeratonom otpočeli još prošle godine ali je karantin uticao na nas. Naša ideja je da organizujemo i poetske večeri koje su drugačije od pozorišnih predstava. Bavićemo se našim starijim glumcima na čijim smo filmovima i predstava odrastali, a neki od njih biće i naši gosti“, navela je ona.

Glumac Vladimir Aleksić kazao je da je u pripremi premijera predstave „Hotel 69“, koja će premijerno početkom jula biti prikazana u beogradskom hotelu „Mona plaza“, a ubrzo nakon toga prva repriza biće odigrana u novosadskom „Šeratonu“.

„‘Hotel 69’ je nastao da bi se igrao u hotelu. Naša želja je da nastavimo da radimo zajedno kroz posebnu komunikaciju sa publikom“, rekao je Aleksić i dodao da je reč o četiri priče koje se istovremeno tokom 24 sata dešavaju u istom hotelu, a povezuje ih filmski festival na kojem glumci učestvuju.

Prema njegovim rečima, glumačka ekipa, koju još čine Jelisaveta Orašanin Teodosić i Andrija Kuzmanović, odlučila sa da u toj predstavi četiri glumca igraju više uloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari