Little Steven 20. juna na Arsenal festu 1Foto: EPA/ FILIP SINGER

Legendarni američki gitarista i pevač, glumac i multimedijalna ličnost, Steven Van Zandt poznatiji kao Little Steven sa svojim mnogoljudnim bendom The Disciples of Soul sviraće prvi put u Srbiji 20. juna na Main Stage-u Arsenal festa 09 u Kragujevcu.

Poznat i po ulozi Silvija Dantea u hit seriji „Sopranos“, Little Steven je već decenijama „desna ruka“ najveće američke rok zvezde „Gazde“ Brusa Springstina (Bruce Springsteen). Kao svestrani i harizmatični zaljubljenik u muziku koristi svaku pauzu u radu Springstinovog pratećeg E Street Banda da širi dobre vibracije, bilo kroz svoju radio-emisiju, mnogobrojna predavanja ili, posebno, svirke sa svojim The Disciples Of Soul. Little Steven se vratio svojim rhythm and blues korenima sa „Soulfire“, prvim autorskim albumom u poslednjih 15-ak godina, kog je uticajni časopis Rolling Stone proglasio za jednog od najboljih u 2017. godini. Moć živog nastupa Little Stevena najbolje dokumentuje nedavno objavljeni „Soulfire LIVE!“, trostruko CD boks set izdanje, koje se pojavilo i na sedam vinila i dva Blu-Ray diska, snimljeno tokom „Soulfire Tour“, njegove prvi samostalne turneje u poslednje dve decenije. (Na tom izdanju zabeležena su i gostovanja imena kakva su Paul McCartney, Richie Sambora i naravno Bruce Springsteen.)

U svirci koju pripremaju u Kragujevcu Little Steven i njegovi The Disciples Of Soul mogu se prepoznati i uživati i oni koji ne poznaju njihovu muziku, jer njihov nastup donosi radost, zarazan je i proslavlja život, a doživljaj rokenrola odsviranog uživo podiže na jedan potpuno novi nivo. Kako je izvestio londonski Express: „Veličanstveno rokenrol veče bez premca… Ako u muzici možemo pronaći zajedništvo, razmeniti muzičke ukuse i uživati u njima, onda Little Steven svojim nastupom daje još jednu radosnu mogućnost povezivanja.“ Posebnost gostovanja u Kragujevcu Little Stevena biće i predavanje koje će održati u okviru Arsenal festa o istoriji rokenrola i pop muzike. Kao osnivač fondacije „The Rock and Roll Forever“, Steven Van Zandt na svakoj stanici svoje turneje drži besplatne radionice „TeachRock“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari