Maja Gojković uputila podršku Vučiću 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković saopštila je večeras da pruža punu podršku predsedniku Srbije i svim državnim organima u odlučnoj nameri da se do kraja izbore sa mafijaškim grupama, svesni svih rizika i opasnosti koje ta borba nosi, jer se organizovani kriminal neće lako povući i odustati od ogromnih interesa koje ima interesa koje ima.

Poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rezultati nadležnih državnih organa jasna su potvrda spremnosti i ozbiljnosti naše države da odlučno nastavi borbu protiv organizovanog kriminala, koji ugrožava stabilnost čitavog našeg društva, ocenila je Gojković u saopštenju.

Ovo je ujedno, kako je ocenila, i prekretnica u daljem obračunu sa kriminalnim grupama i borbi protiv sprege kriminalaca sa pojedinim strukturama u državnim institucijama. Postignuti rezultati i snažna poruka da nema zaštićenih i da će svi koji su uključeni u kriminalne radnje bez izuzetka snositi zakonske sankcije najbolji je odgovor svima koji su mislila da Srbija nema snage za ovu borbu, istakla je Maja Gojković.

Ona očekuje da će državni organi nastaviti sa prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem pune istine, i pre svega, motiva nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije, bez ikakvog pravnog osnova, kao i ko je pratio i ugrožavao porodicu predsednika.

Kao i svi građani zgrožena sam svim onim što se dešavalo, a što je večeras celokupna naša javnost mogla da vidi. Bez obzira na svirepost slika koje smo gledali uverena sam da je zaista važno što su građani imali prilike da se sami uvere koliko su opasne ove kriminalne grupe i za naše društvo, državu, stabilnost i našu budućnost“,navela je Gojković, koja je i ministarka kulture i informisanja u Vladi Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegovi porodice Andrej, Anđelko i Danilo bili su prisluškivani 1.572 puta, odnosno registrovano je toliko telefonskih kontakata koji su ilegalno bili beleženi, rekao je večeras Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari