Premijera predstave „Izbiračica“, po tekstu Koste Trifkovića, u režiji Nikole Zavišića i u saradnji sa Pozorištem „Bora Stanković“ iz Vranja, biće održana 14. maja u 19:30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Spasoje Ž. Milovanović, direktor Drame Narodnog pozorišta, istakao je da nova „Izbiračica“ ne robuje navikama gledalaca, niti pozorišta da bude polumoderni komad, a takođe nije ni rekonstrukcija epohe, već začudna, krajnje moderna groteska.

Zavišić je objasnio da je određeni proces na njegovoj poslednjoj predstavi „Važno je zvati se Ernest“ započet i da on možda kulminira u „Izbiračici“, odnosno da je ona još luđa kreacija, veoma uzbudljiva, drugačija. On je pohvalio celu ekipu predstave, istakavši da su zajedno došli do scenskog jezika koji će se na nov i vrlo svež način osvrnuti na našu tradiciju i naše goruće probleme, ali i doneti nešto drugačije na nepretenciozan i duhovit način.

– „Izbiračica“ ostaje vodvilj, ostaje komedija, ali intimno sam je nazvao melanholičnim vodviljem. Pretenciozno bi mi bilo da sad iznosim teme i ideje kojima smo se bavili budući da svi znamo o čemu se radi u „Izbiračici“. To je priča o našim naravima i problemima našeg silnog izbiranja, koje nas na kraju nigde ne dovede – zaključio je Zavišić.

Glumačku ekipu predstave čine: Dragan Nikolić, Aleksandra Nikolić, Anastasia Mandić, Sena Đorović, Zoran Ćosić, Ivana Šćepanović, Tamara Stošić, Ivan Bosiljčić, Darko Tomović, Milorad Mandić i Nemanja Konstatinović. Dramaturškinja je Molina Udovički Fotez, scenografi su Miraš Vuksanović i Nikola Zavišić, a kostimografkinja Suna Kažić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari