Još jedna predstava iz programa „Doncafe – Comedia dell’arte“ Večernje scene pozorišta „Boško Buha“ – „Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena u nedelju, 25. februra od 20 sati. „Mirandolina“ je priča o neodoljivoj krčmarici, ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih i sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije i emotivnih slomova.

Još jedna predstava iz programa „Doncafe – Comedia dell’arte“ Večernje scene pozorišta „Boško Buha“ – „Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija, u režiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena u nedelju, 25. februra od 20 sati. „Mirandolina“ je priča o neodoljivoj krčmarici, ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih i sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije i emotivnih slomova. U osnovi to je komad o dominantnom ženskom principu, snazi ženske senzualnosti i erotike, snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca. Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu.
Priča o manipulaciji emocijama od strane racionalne i prema emotivnom muškom svetu surove i beskompromisne žene, sa ciljem da ženski princip nadvlada muški i da žena postane vladar naizgled jačem muškom principu.
Naslovnu ulogu tumači Katarina Žutić, vitez od Ripafrate je Andrija Milošević, markiz od Forlipopolija Ivan Jevtović a konte od Albafiorite Nenad Nenadović. U predstavi igraju i Ana Zdravković, Marijana Mićić, Milan Vasić i Igor Damnjanović. Dramaturgiju italijanske komedije potpisala je Ivana Dimić, scenografiju Aleksandar Denić a kostimografiju Jelena Stokuća. Muziku za predstavu uradila je Kristina Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari