U Beogradu je ovih dana završeno snimanje filma „Četvrti čovek“ Dejana Zečevića u produkciji Viktorija filma. Glavne uloge u ovom, kako kaže autor „prvom pravom srpskom trileru“, igraju Nikola Kojo, Dragan Petrović, Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Rale Milenković, Miloš Timotijević, Semka Sokolović Bertok, Miodrag Krstović, Feđa Stojanović, Dijana Marojević, Bora Nenić, Vlasta Velisavljević, Jakov Jevtović i drugi.

U Beogradu je ovih dana završeno snimanje filma „Četvrti čovek“ Dejana Zečevića u produkciji Viktorija filma. Glavne uloge u ovom, kako kaže autor „prvom pravom srpskom trileru“, igraju Nikola Kojo, Dragan Petrović, Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Rale Milenković, Miloš Timotijević, Semka Sokolović Bertok, Miodrag Krstović, Feđa Stojanović, Dijana Marojević, Bora Nenić, Vlasta Velisavljević, Jakov Jevtović i drugi. Koscenarista filma je Boban Jevtić, direktor fotografije je Goran Volarević, scenograf je Tijana Marić, kostimograf Lana Pavlović, montažer Petar Marković. Koprodukcijske kuće koje su učestvovale u snimanju su Tivoli Film Production i Concept film, a film je snimljen uz pomoć Ministarstva Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
U filmu, jedan čovek se budi nakon dvomesečne kome i ne seća se ničega što ima veze sa njegovim dosadašnjim životom. Saznaje usput da je imao ženu i sina i da su ubijeni kada je on ranjen. Pukovnik, koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu njegov prošli identitet…
Ovo je film noar koji se odigrava u paralelnom svetu tajnih službi. Staromodna priča o modernim vremenima, moralna bajka koja se odvija u svetu gde morala nema. Tranziciona Srbija sa svojim traumama, tajnama, neraščišćenim računima, zločinima, moralnim posrnućima, zabludama i zaverama. Idealna pozornica za priču o iskupljenju, prošlosti, prijateljstvu, ambicijama, mogućoj sreći, kažu o filmu autori. Film je snimljen filmskom kamerom, a prva klapa pala je 16. decembra prošle godine. Laboratorijska obrada biće u Budimpešti, a postprodukcija u studiju Concept filma u Beogradu. Budžet filma bio je 920 hiljada evra, a autori „Četvrtog čoveka“ nadaju se da će film biti premijerno prikazan na prvom predstojećem Nacionalnom filmskom festivalu u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari