Međunarodni festival pozorišta – FIAT Montenegro 2007 godine biće večeras premijerno otvoren u Risnu, istorijsko-multimedijalnim spektaklom „Teuta“, koji je urađen po istoimenoj knjizi Miraša Martinovića . Početak spektakla je planiran u Kotoru, odakle će ka Risnu, jedrenjakom „Jadran“ krenuti zvanice, uz pratnju karnevala, mažoretkinja i duvačkog orkestra.

Međunarodni festival pozorišta – FIAT Montenegro 2007 godine biće večeras premijerno otvoren u Risnu, istorijsko-multimedijalnim spektaklom „Teuta“, koji je urađen po istoimenoj knjizi Miraša Martinovića . Početak spektakla je planiran u Kotoru, odakle će ka Risnu, jedrenjakom „Jadran“ krenuti zvanice, uz pratnju karnevala, mažoretkinja i duvačkog orkestra. Na samom brodu biće i svečano otvoren Festival FIAT 2007, a predstava će biti igrana na arheološkom lokalitetu Teutin grad u Risnu.
Multimedijalna predstava „Teuta“, rađena je u saradnji sa Kulturnim centrom iz Kotora, Pozorišnim festivalom SKAMPA iz Elbasa (Albanija) i Teatrom mladih iz Mostara. Izvršni producent je Udruženje filmskih radnika Crne Gore. Pored domaćih glumačkih imena u projektu se pojavljuje i nekoliko dramskih umetnika iz susednih zemalja. Osim Crne Gore i Srbije, tu su glumci iz Albanije, Hrvatske, Grčke i Italije. Uloge su poverene Mariji Vicković, Salvatoru Nikoziji, Valboni Imami, Hristini Muratidu, Tihani Ćulafić, Iliji Šoškiću, Vlasti Delimar, Isidori Stanišić, Čarni Đelić, Jovici Martinoviću i Obradu Pavloviću. Muziku je komponovao Leo Šokaj, a režiju, dramatizaciju i scenografiju potpisuje crnogorski reditelj Slobodan Milatović. Početak predstave u Risnu je u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari