Najprodavanijih 13 knjiga za decu 1Foto: Shutterstcok / GNT STUDIO

Izdavačka kuća ProPolis Books izdvojila je 13 naslova za decu koji su najprodavanije na Beogradskom sajmu knjiga koji je u toku i koj ise završava u nedelju 30. oktobra.

1. Mali dinosaurusi, Rijanon Filding i Kris Četerton

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 2

Rijanon Filding odbrojava sa mamama i tatama deset minuta do spavanja svakom vašem malom dinosaurusu koji bi radije da trči u avanture nego da otrči u krevet.

2. Mala čudovišta, Dejvid Valijams

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 3

Iz pera Dejvida Valijamsa hit u najavi, Mala čudovišta, o Vukodlačku koji nije bio dovoljno strašan, ali je ipak sebi našao nove prijatelje, jer je potpuno u redu biti drugačiji.

3. Super lako, Kabi Lame

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 4

Super lako je strip o fenomenu s društvenih mreža koji pojednostavljuje ono što drugi komplikuju. Bez namere da se podsmehne zasmejava ogroman broj ljudi širom sveta koji ga prate.

4. Poslednji klinci na svetu i parada zombija, Mark Bralije

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 5

Poslednji klinci i parada zombija, tj. zombi-apokalipsa godinu dana kasnije i grupa klinaca koja je uspela da se snađe u svojoj kućici na drvetu. Ali, sada počinju da čuju užasavajući vrisak svakog dana, a nešto uništava čak i zombije.

5. Feliks, Net i Nika i banda nevidljivih ljudi, Rafal Kosik

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 6

Knjiga koja u Poljskoj predstavlja obaveznu školsku lektiru. Feliks uvek u rancu uvek ima gomilu korisnih spravica koje njegovu družinu izvlače iz nevolje. Net je kompjuterski genije, a Nikine sposobnosti otkriće se kada pomoć bude najpotrebnija. Tu je i Manfred, program veštačke inteligencije. Zvuči kao misterija i avantura, ali ova knjiga je mnogo više o toga – govori o univerzalnim vrednostima, prijateljstvu i moći udruženih snaga.

6. Poslednji medved, Sofi Hana

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 7

Poslednji medved je avantura s dalekog severa, pristigla direktno na sajam, na kom usamljena devojčica čiji je otac naučnik upoznaje belog medveda kojem nije mesto tu. Njegova porodica je negde drugde i ona želi da ih jedne drugima vrati.

7. Dan kad sam upala u bajku, Ben Miler

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 8

Dan kad sam upala u bajku je avantura u kojoj je devojčica pronašla portal u svet bajki. A u njemu, svi junaci koje znamo iz raznih bajki stoje začarani, kao delo zle veštice.

8. Bili smo zmajevi, Miloš Petković

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 9

Avantura domaćeg autora Miloša Petkovića sa ilustracijama čuvenog Dobrosava Boba Živkovića. Četiri zmajevita junaka – imaju hrabrost, imaju volju. I svaki od njih jednu posebnu moć. Miloš Obilić, Marko Kraljević, Milan Toplica i Ivan Kosančić. Potrebno je da pronađu tri dela ključa da bi se dobio jedan celovit, kojim će se za sva vremena zaključati kapija podzemnog sveta. Tajnu krije zagonetka Vile Ravijojle…

9. Megamonstrum, Dejvid Valijams

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 10

 

Megamonstrum je najnoviji roman Dejvida Valijamsa, treći o bljakavogrozavočudovišnim likovima… i ponekoj devojčici koja u svakoj okolnosti iznađe razlog za smeh.

10. Čudesna medicina, Adam Kej

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 11

Kompletan doživljaj ljudskog tela kroz istoriju i načini lečenja tokom minulih vekoca u zabavnoj i vrlo poučnoj knjizi za sve generarcije. Adam Kej, autor , kompletnog vodiča kroz ljudsko telo, sada u vodiču kroz medicinu tokom istorije. Smehotresno, urnebesno, na momente bljakasto, poučno i jako zabavno.

11. Zamak prepletene magije, Sofi Anderson

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 12

Zamak prepletene magije je novi bestseler Sofi Anderson, autorke knjiga „Kuća na pilećim nogama” i „Devojčica Medvedica”. Dvanaestogodišnja Olja živi u zamku u kojem se sobe vekovima pojavljuju i skrivaju, a ona je jedina koja može da ih nađe. Zato što veruje u tajne zamka. Jedne olujne noći Olja pronalazi tajni prolaz. Ubrzo saznaje da joj je suđeno da spase svoju zemlju i da pronađe magiju u sebi.

12. Komšija pod plafonom, Peter Svetina

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 13

Jedna baka je, držeći vanglu punu testa i mikser, sasvim slučajno pritisnula kvakicu na dekinom džepu košulje i upala deki u srce. Baka je provirila iz džepa, ali mikser je zaboravila u srcu. Od tada u deki bruji mikser, drrrr-drrr-drrr, a on kaže: „Kako mi veselo poskakuje srce otkad je baka upala u njega!” Sasvim neobične, luckaste, pomalo ljubavne i vragolaste kratke priče Petra Svetine.

13. Svi umiru u ovoj knjizi, Beka Adamašvili

Najprodavanijih 13 knjiga za decu 14

Koliko puta vam se desilo da čitate knjigu i pisac odluči da ubije baš vašeg omiljenog junaka? Kakva nepravda. U ovoj neobičnoj knjizi Smrt je rešila da to ispravi – i sačuva neke junake nama poznatih romana. Malo zbog toga što ne podnosi nepravdu, a malo više zbog toga što se opet… uspavala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari