Direktor Izdavačkog preduzeća Službeni glasnik Slobodan Gavrilovići privremeni zastupnik kapitala Prosvete Rodoljub Todorovićpotpisali su ugovor o poslovnoj saradnji i izdanju 13. knjige prepiske Vuka Karadžića juče u knjižari „Geca Kon“.

Prema rečima Slobodana Gavrilovića, saradnja s Prosvetom u raznim elementima je dobrodošla i obostrano interesantna, a naročito u izdavanju kapitalnih dela. „Usmeravamo izdanja u tom pravcu i sarađujemo na leksikografiji, u kojoj je Prosveta ostavila značajan pečat. Ova kuća objavljivala je bisere u domaćem izdavaštvu, pa ćemo omogućiti dobar plasman njenih izdanja“, izjavio je Gavrilović.

Jovan Janjić, novi direktor Prosvete, izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora u danu u kome se ujedno obeležava 138 godina od rođenja Gece Kona. „S obzirom da je Prosveta na novom početku, svaki vid saradnje nam je velika čast, motivacija i velika pomoć. S ovim ugovorom kreće i nova stranica u izdavaštvu, a to je okvirni ugovor iz kog će proisteći dosta drugih, koji će biti rezultat plodne saradnje između dva izdavača“, rekao je Janjić.

Rodoljub Todorovićistakao je da je 13. tom prepiske Vuka Karadžića veoma značajan. „Taj tom od 2004. godine čeka da bude objavljen. On je bio pripremljen i predložili smo Službenom glasniku da ga objavi, jer Prosveta nema finansijskih sredstava, s obzirom da je u fazi restruktuiranja, a ovo izdanje ima veliki kulturni značaj i veoma je profitabilno“, objasnio je Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari