Na samostalnoj izložbi slika akademske umetnice Slobodanke Rakić Šefer, koja se otvara večeras u 19 sati u zemunskoj Galeriji 107, biće predstavljen njen najnoviji ciklus radova pod nazivom „U ptici je pesma“. Reč je o „razigranim“ platnima u kojima se slavi ideja o životu i čudesnoj moći prirode.

Ova umetnica doslovce ignoriše sile mraka, ništavila i nihilizma, dajući tako prednost svakom novom danu, novom početku, vrednom radu i stvaralaštvu.

U slikarskoj filozofiji Slobodanke Rakić Šefer život se rađa, on se ne predaje, ne nestaje, ne umire, pa tako na njenim platnima ne ostaje previše mesta za boje mraka, nijanse „crne“, čak ni sive boje, navodi se u pozivu za izložbu.

Slobodanka Rakić Šefer završila je beogradski FLU 1976, a postdiplomske studije 1978. godine, i do danas je aktivna i istaknuta učesnica domaće i inostrane likovne scene.

Priredila je više od osamdeset samostalnih izložbi na prostoru SFRJ i nekoliko van zemlje. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo, a njena dela nalaze se u brojnim muzejskim i galerijskim kolekcijama, među kojima su narodni muzeji u Beogradu, Šapcu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Kraljevu… kao i u privatnim kolekcijama. Izložba njenih slika iz najnovijeg ciklusa „U ptici je pesma“ moći će da se pogleda do 20. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari