Idućeg četvrtka, na lokacijama na Novom Beogradu, počinje snimanje prvog dugometražnog igranog filma Stefana Arsenijevića „Ljubav i drugi zločini“, čiji će domaći producent biti kuća Miroslava Mogorovića „Art&Popcorn“. Ostale producentske kuće su „Icon film“ iz Nemačke, „Amour Fou“ iz Austrije i „Studio Arkadena“ iz Slovenije.

Idućeg četvrtka, na lokacijama na Novom Beogradu, počinje snimanje prvog dugometražnog igranog filma Stefana Arsenijevića „Ljubav i drugi zločini“, čiji će domaći producent biti kuća Miroslava Mogorovića „Art&Popcorn“. Ostale producentske kuće su „Icon film“ iz Nemačke, „Amour Fou“ iz Austrije i „Studio Arkadena“ iz Slovenije. Glavna uloga u filmu dodeljena je Anici Dobroj, dok će ostale uloge tumačiti Vuk Kostić, Feđa Stojanović, Milena Dravić, Ljubomir Bandović, Anita Mančić, Boris Komnenić, Dušica Žegarac i drugi, a kao gostujući glumci pojaviće se Hana Švamborn i Juko Išikura. Direktor fotografije biće slovenački kamerman Simon Tanšek, montažer Endrju Bird, dok će scenografiju izraditi Folker Šefer, poznat po scenografiji za film „Čudesna sudbina Amelije Pulen“.
Priča filma „Ljubav i drugi zločini“ fokusirana je na ženu u kasnim tridesetim koja, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da ukrade određenu sumu novca i da pobegne iz zemlje. Radnja filma smeštena je u poslednji dan, kada ona čini sitne osvete o kojima je maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može sa sobom da ponese. I sve bi išlo po planu, da tog dana ne upozna Stanislava, deset godina mlađeg od nje, koji joj izjavljuje ljubav…
„Ovo je film o hrabrosti“, zaključila je Anica Dobra na jučerašnjoj press konferenciji u Movie baru. Ta priča, prema njenim rečima, nema sličnosti sa njenom životnom pričom, što joj je dalo slobodu da kreira lik na drugačiji način. Arsenijević kaže da je želeo da se bavi pitanjem kako izgleda otići iz zemlje i da ujedno zaplet priče svede na melodramski nivo jer, kako tvrdi, i sam voli da gleda ljubavne melodrame u bioskopu. Osnovni ton filma biće nostalgija i melanholija, čemu će svakako doprineti i glumački ansambl koji je, kako kaže, pažljivo biran.
Milena Dravić i Feđa Stojanović igrali su u prethodna dva kratkometražna ostvarenja ovog mladog režisera – priči iz omnibusa „Izgubljeno-nađeno“ i filmu „Mala jutarnja priča“, koja je poslužila kao polazište za priču ovog filma. Njih dvoje se slažu da su uloge koje su dobili izuzetno kompleksne i da o takvim ulogama glumci samo sanjaju. „Svaka epizoda u filmu ima svoju priču i svaka je izazov za sebe, što je retkost u domaćem filmu“, kaže Stojanović.
Prema rečima domaćeg producenta Miroslava Mogorovića bilo je potrebno mnogo vremena da se zatvori finansijska konstrukcija za ovaj film. Rad na pre-produkciji počeo je još u junu 2004. godine, kada je film dobio prve finansije na festivalu u Transilvaniji. Zahvaljujući podršci Eurimaža, budžet filma iznosi 1.350.000 evra, a projekat je podržalo više od 10 domaćih i stranih institucija. Za snimanje filma planirano je osam nedelja (poslednja klapa trebalo bi da „padne“ 31. marta), a postprodukcija biće u zemljama koproducentima filma. Svetski distributer je nemačka kuća „The Match Factory“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari