Objavljen repertoar Dana komedije u Jagodini 1Ilustracija/Foto: Screenshot

Posle pauze od tri godine, zbog korona virusa, jagodinski Dani komedije biće ponovo organizovani u 2023. godini.

Kako prenosi portal Infocentrala, festival će se ove godine održati u redovnom terminu od 20. do 27. marta, a juče je i zvanično saopšten repertoar.

U takmičarskom programu biće izvedene sledeće predstave:

– “Neki to vole vruće”, po motivima istoimenog filma, u režiji Aleksandra Marinkovića, i u produkciji Narodnog pozorišta Niš

– “Čista kuća“ Sare Rul, režija Andrea Pjević, u produkciji Pozorišta Atelje 212

– “Tartif”, po tekstu Žana Batista Poklena Molijera, režija Igor Vuk Torbica, a u koprodukcji Narodnog pozorišta iz Sombora i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada

– “Ibi the Great” po tekstu Alfreda Tarija, u režiji Andraša Urbana i u produkcji Narodnog pozorišta u Somboru

– “Sitnice koje život znače” Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova, u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd, BEOART-a i Centra za kulturu Tivat

– “Izbiračica” Koste Trifkovića, režija Iva Milošević, u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice

– “Ubistvo u Orijent ekspresu”, po tekstu Kena Ludviga, u režiji Darjana Mihajlovića i produkciji Pozorišta “Boško Buha”

U čast nagrađenih, biće izvedena predstava “Terapija” Kristofera Duranga, u adaptaciji i režiji Olivere Đorđević, a u produkciji Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

Umetnički direktor festivala Nebošja Bradić je povodom selekcije predstava istakao da su kriterijumi izbora bili kritički aranžman, profesionalizam i celovitost izraza.

– Ovaj odabir karakteriše pažljiva rediteljska čitanja klasičnog i savremenog teksta, veliki broj valjanih glumačkih kreacija i adekvatna produkcijska zaokruženost, istkao je Bradić.

On je pre tri godine imao ulogu selektora ovog festivala, ali ta selkcija, zbog pandemije, nije ugledala svetlost dana.

Ona je sada potpuno rekonstruisana jer su neke predstave izašle sa svog redovnog repertoara, a dogodile su se i nove premijere.
Stručni žiri 49. festivala Dani komedije biće Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, Borka Golubović Trebješanin, novinar lista Politika i pozorišni kritičar i Dragan Petrović Pele, dramski umetnik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari