Film scenariste i reditelja Miloša Radivojevića, „Odbačen“ pozvan je na Filmski festival u Palm Springsu, koji će biti održan od 3. do 14. januara sledeće godine, saopšteno je iz Tucka. Preksinoć premijerno prikazan u Dvorani kulturnog centra Beograda, film je uvršten u zvaničnu selekciju tog festivala, u okviru koje se svake godine prikaže više od 200 filmskih ostvarenja iz šesdesetak zemalja sveta.

Film scenariste i reditelja Miloša Radivojevića, „Odbačen“ pozvan je na Filmski festival u Palm Springsu, koji će biti održan od 3. do 14. januara sledeće godine, saopšteno je iz Tucka. Preksinoć premijerno prikazan u Dvorani kulturnog centra Beograda, film je uvršten u zvaničnu selekciju tog festivala, u okviru koje se svake godine prikaže više od 200 filmskih ostvarenja iz šesdesetak zemalja sveta. Ovo će ujedno biti međunarodna premijera filma, kao i premijera na severnoameričkom kontinentu.
Film „Odbačen“ snimljen je u produkciji Testament films iz Beograda i koprodukciji MAPA films iz Podgorice i Aatalanta iz Ljubljane. Dobitnik je FIPRESCI nagrade filmske kritike za najbolji film, na Prvom filmskom festivalu Srbije u Novom Sadu, treće nagrade za scenario na Filmskom festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji, Srebrne mimoze na Filmskom festivalu u Herceg Novom, Povelje i nagrade FIPRESCI za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.
U priči o čoveku u kasnim četrdesetim godinama, koji teško opstaje u tranzicionoj situaciji, glavne uloge tumače Svetozar Cvetković, Aleksandra Janković, Ljiljana Međeši, Renata Ulmanski, Ana Maljević, Ana Franić, Milica Spasojević, Snežana Nikšić, Nenad Ćirić, Tihomir Stanić, Svetislav Goncić, Sonja Vukićević,Vanja Andrić, Miodrag Krstović, Danica Maksimović i Dubravka Stojanović. „Odbačen“ se od juče nalazi na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari