Koncert Nemačkog simfonijskog orkestra na kome će kao solista na klaviru nastupiti Kiprijan Kacaris, sa dirigentom Arildom Remerajtom, a na kome će biti izvedene kompozicije „Ostrvo blaženstva“ Einojuhanija Rautavara, Klavirski koncert broj 2 u A duru Franca Lista i Simfonija broj 2 u D duru Jana Sibelijusa, biće održan 3.

Koncert Nemačkog simfonijskog orkestra na kome će kao solista na klaviru nastupiti Kiprijan Kacaris, sa dirigentom Arildom Remerajtom, a na kome će biti izvedene kompozicije „Ostrvo blaženstva“ Einojuhanija Rautavara, Klavirski koncert broj 2 u A duru Franca Lista i Simfonija broj 2 u D duru Jana Sibelijusa, biće održan 3. maja u velikoj dvorani Sava centra. Koncert organizuju ambasada Republike Nemačke u Beogradu i radio Dojče vele (u saradnji sa Jugokoncertom), čiji su predstavnici na jučerašnjoj konferenciji za štampu naglasili da je to samo jedan u nizu velikih kulturnih događaja koji treba da obeleže predsedavanje Nemačke Savetom Evropske unije.
Činjenicu da će se eminentan nacionalni orkestar Nemačke koji je prošle godine proslavio šest decenija postojanja, predstaviti kompozicijama autora sa drugih podneblja, Gerold Šlis, programski direktor Dojče Vele, tumači kao nastojanje zemlje predsedavajuće Savetom Evropske unije, koja se nalazi u srcu evrope da predstavi celu Evropu. On je najavio da će predstojeći koncert, koji je, u skladu sa kompozicijom „Ostrvo radosti“ okarakterisao „kao ostrvo mira u burnim vremenima“, radio Dojče vele prenositi širom sveta.
Solista Kiprijan Kacaris, pijanista i kompozitor francusko-grčkog porekla, poznat je beogradskoj publici sa prošlogodišnjeg resitala u Kolarčevoj zadužbini u organizaciji Jugokoncerta, a važi za izuzetnog poznavaoca muzike Franca Lista, i interpretatora koji ume da ispuni i razume virtuoznost te muzike. Sarađivao je sa eminentnim orkestrima i dirigentima iz oblasti klasične muzike, a iza sebe ima bogatu diskografiju, kao i sopstvenu diskografsku kuću.
Treći koncert u nizu koji u Sava centru organizuje Ambasada Nemačke, a na kome će nastupiti orkestar internacionalnog sastava sa više od 80 muzičara, uklapa se i u ovogodišnji program obeležavanja tri decenije Sava centra. Karte se mogu kupiti po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari