Selektor festivala Miroljub Stojanović istakao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je uprkos žustrim raspravama među članovima organizacije, na kraju zadovoljan izborom filmova.

– Bilo je filmova koji su ličili na reportaže, bilo je i one koji su ličili na TV dnevnike, ali ono što smo izabrali i ono što ćete moći da vidite, produkt je ozbiljnih, kreativnih rasprava i preispitivanja.

Peto izdanje festivala pod sloganom „Koji film?“ donosi 29 filmova u dva takmičarska, dva revijalna i jednom specijalnom programu. Srpski filmovi, osam od 13 koliko ih učestvuje, boriće se za titulu najboljeg.

Među filmovima biće prikazani i „Vilinska pesma“ Vladimira Ilića o tinejdžerima sa autizmom, kao i niz filmova koji se bave položajem umetnika u srpskom društvu. „Bilo jednom u Paraćinu“ je film Branka Radakovića o tamošnjoj rok sceni, dok je Valentina Delić predstavila dokumentarac o užičkom festivalu „Na pola puta“.

Organizatori Beldocs-a istakli su ovom prilikom da je potpisan ugovor sa RTS, te da će ova televizija u dogovorenim terminima davati nekoliko filmova sa festivala.