Otkazano prikazivanje “Balkanske međe” u Bujanovcu 1Foto: Printscreen/ YouTube

Prikazivanje filma “Balkanska međa”, iako je prethodno bilo regularno zakazano u Domu kulture u Bujanovcu, prekjuče je otkazano bez obrazloženja. 

Prema informacijama sa kojima raspolažemo,  prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film, navodi se u saopštenju produkcijske kuće Arhangel studios, koje potpisuju Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

“Balkanska međa” šalje poruku o neophodnosti negovanja odnosa mira i razumevanja između Srba i Albanaca, i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma, zaključuje se u saopštenju.

Ministarstvo kulture zabrinuto

Ministarstvo kulture i informisanja se takođe oglasilo saopštenjem u kojem izražava zabrinutost i sa „neodobravanjem gleda na odluku nadležnih u Domu kulture u Bujanovcu“.

„Takav čin neprikladan je, neobjašnjiv i politički provokativan u mesecima kada čitava Srbija obeležava 20-godišnjicu tragičnih zbivanja koja su našla izraz u ovom zapaženom filmskom ostvarenju“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari