Na platou ispred Doma omladine održan koncert Beti Đorđević & Trio 1Foto: Una Miletić

Šarmantnom pojavom i osmehom ozarila je publiku na platou Milana Mladenovića, džez i soul pevačica Beti Đorđević, prelepa uprkos godinama.

Ona je prekjuče u pratnji Trija koga čine: Milovan Paunović, klavijaturista, Slaviša Pavlović Stenli, basista, i Saša Radojević Žule, bubnjar, održala Koncert na Zidiću, ispred Doma omladine.

– Ovo smo ugrabili večeras, ko zna kada ćemo se opet videti – primetila je diva pri kraju nastupa, a koncert je otvorila pesmom „Georgia on my mind“.

Njenim izvođenjem uz pratnju Trija, u magičnoj večernjoj atmosferi, obeležen je Svetski dan džeza, koji se inače slavi 30. aprila, ali koji je zbog pandemije korona virusa širom sveta ove godine protekao bez koncerata.

U pitanju je UNESCO praznik, dok se džez u dokumentima UN vodi kao „sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima“.

Iako je stanje zbog virusa vanredno, muzika i izvođenje bili su izvanredni. Betonske stepenice pored platoa bile su krcate, dok su stolice ispred bile poređane na propisanoj distanci. Iza njih, na trotoaru, spontano su se okupljali ljudi.

Neki su došli znajući koji spektakl mogu da očekuju, dok je druge diva poput sirene mamila.

Prolaznici su zastajali i ostajali, tako da su se samo autobusi gradskog prevoza na ulici ispred Doma omladine smenjivali.

Ređajući najbolje iz žanra, Đorđević je s lakoćom i maestralnim glasom izvodila pesme poput „Fly Me To The Moon“, potom, „My heart belongs to daddy“ koju je nazvala specijalnom kompozicijom koju je otpevala Marilyn Monroe, a Beti je te večeri posvetila publici. Vrcavom energijom devojčice pozivala je ljude da zaigraju.

– „Love me or leave me“, jedna od najlepših kompozicija od Billie Holiday – primetila je ona najavljujući pesmu, dok je publika opijena muzikom uživala, što je verovatno i sama Beti primetila jer je kazala: „Kakvo bi ovo predivno letnje veče bilo bez kompozicije Summertime“, i potom zapevala bluz. „Trebali smo cveće da joj kupimo“, začulo se odnekud iz publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari