Istorijski arhiv za Pomoravski okrug u Jagodini, štampao je četvrti broj časopisa za istoriografiju i arhivistiku Koreni, koji sadrži 24 priloga „od srednjeg veka do danas“ čiji su autori istoričari, istoričari umetnosti, etnolozi, arheolozi… Reč je o dosad najobimnijem broju u kome ima tema za struku ali i običnog i obrazovanog čitaoca iz društvene, crkvene, vojne, kulturne istorije podeljenih u pet celina, kaže jedan od urednika časopisa, mr.

Istorijski arhiv za Pomoravski okrug u Jagodini, štampao je četvrti broj časopisa za istoriografiju i arhivistiku Koreni, koji sadrži 24 priloga „od srednjeg veka do danas“ čiji su autori istoričari, istoričari umetnosti, etnolozi, arheolozi… Reč je o dosad najobimnijem broju u kome ima tema za struku ali i običnog i obrazovanog čitaoca iz društvene, crkvene, vojne, kulturne istorije podeljenih u pet celina, kaže jedan od urednika časopisa, mr. istorije Dejan Tanić.
Istorijski arhiv u Jagodini, koji je prošle godine obeležio 55 godina postojanja, štampanjem časopisa Koreni, što asocira na početak civilizacijskog i etničkog razvoja Srbije, počeo je 2003. godine, sa ciljem da prezentuje dostignuća istorijske nauke u istraživanju lokalnih i regionalnih zbivanja, prvenstveno, u Pomoravlju, Resavi i Levču. Koreni zadovoljavaju najviše stručne kriterijume, ali i kriterijume ljudi kojima istorija nije struka, ocenio je direktor Arhiva Zoran Marković i napomenuo da Arhiv uz više od 4.000 metara dužnih arhivske građe ima i veoma razvijenu izdavačku delatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari