Nova sezona u Malom pozorištu „Duško Radović“ počinje večeras u 20 sati premijerom predstave „Pinokio“. Po motivima knjige Karla Kolodija, tekst je napisao Slobodan Obradovića, a režiju potpisuje Ksenija Krnajski.


„Pinokio“ je priča o drvenom lutku koji, prolazeći kroz brojna iskušenja, spoznaje prave vrednosti u životu: iskrenost, humanost, dobrotu. Iz avanture u avanturu Pinokio se suočava sa izazovima i živopisnim likovima koji njegov osećaj dužnosti i odgovornosti stavljaju na probu. Da bi postao pravi dečak, Pinokio mora da nauči da razlikuje dobro od zla, dokaže svoju nesebičnost, hrabrost i spremnost da pomogne drugima. Zasnovana na road movie dramaturgiji, predstava prikazuje proces odrastanja i sazrevanja u vremenu u kom su osnovne etičke smernice dovedene u pitanje, potičući mlade gledaoce na razmišljanje o svetu koji ih okružuje.

„Slobodan Obradović je napisao živu i vrlo vedru dramu za decu koristeći motive iz originalne Kolodijeve priče, ali i ležernost i savremenost dijaloga, uspostavljene u deci dobro poznatoj Diznijevoj verziji. Upravo je ta nova dimenzija koju Obradović kreira u našem sadašnjem trenutku, uzbudljiv dokaz da odrastanje i sazrevanje, kojima se „Pinokio“ prvenstveno bavi, ne zavise samo od događaja i činjenica, već podjednako i od ugla iz kojeg na njih gledamo“, kaže rediteljka.

U predstavi igraju: Jelena Petrović, Nenad Radović, Nikola Protulipac, Miloš Anđelković, Sandra Rodić Janković, Alek Rodić i Jovana Cvetković.

Reprize su zakazane za 15, 16, 26, 27 i 29. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari