Peti festival piva Belgrade Beer Fest počinje danas i do nedelje će u podnožju Kalemegdanske tvrđave okupiti ljubitelje ovog pića i dobre muzike. Po prvi put ove godine biće postavljene dve bine, već uobičajena kod Nebojšine kule, gde će nastupati muzički bendovi, i bina kod Zindan kapije sa koje će publiku zabavljati didžejevi.

Peti festival piva Belgrade Beer Fest počinje danas i do nedelje će u podnožju Kalemegdanske tvrđave okupiti ljubitelje ovog pića i dobre muzike. Po prvi put ove godine biće postavljene dve bine, već uobičajena kod Nebojšine kule, gde će nastupati muzički bendovi, i bina kod Zindan kapije sa koje će publiku zabavljati didžejevi. Tako će večeras na glavnoj bini nastupiti domaće grupe, Triger, Guns ’n’ Roses tribute, Đura i mornari, Čutura, Blaža i kljunovi, EKV revisited, Luis, Neno Belan i Fiumens iz Hrvatske, ali i grupa Octoberfest iz Velike Britanije koja svira na istoimenom festivalu piva u Minhenu.
U narednim danima na glavnoj sceni sviraće i Van Gog, Del Arno bend, Kristali, Deca loših muzičara, Ortodoks Kelts, So Sabi, rep grupe Beogradski sindikat i Bed kopi, kao i izvođači iz susednih država Psiho modo pop i Vlatko Stefanovski.
Naravno, osim u dobroj muzici oko 700 hiljada posetilaca, koliko organizatori očekuju za pet dana festivala, moći će svakog dana od 10 ujutro do četiri ujutro narednog dana da uživa u pivu koje će se točiti na 60 štandova. Domaće pivo prodavaće se po ceni od 60 do 80 dinara, a strano po ceni do 150 dinara.
Kao i prethodnih godina posetioci će moći da se nadmeću u brzom ispijanju piva, što dužem držanju krigli, potrazi za blagom (naravno pivom), a poslednje večeri neće izostati ni izbor za mis mokre majice. Ove godine Festival ima i humanitarni karakter jer će na dvadesetak lokacija biti postavljeni sandučići Crvenog krsta sa volonterima te organizacije. U njih će ljudi dobre volje moći da ubace novac koji će posle biti iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića za decu sa Kosova u okviru akcije „Jedan paketić, mnogo ljubavi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari