Plesni dijalozi u Art bioskopu Kolarac za vikend 1

Program „Plesni dijalozi – velikani igre na velikom platnu“, koji uključuje balete „Kopelija“ venecijanskog „la Feniche“ teatra, „Ana Karenjina“ i „Konjić Grbonjić“ Marijinski teatra iz Sankt Peterburga i „Uspavana lepotica“, u koreografiji Ser Metjua Borna, biće realizovan od 20. do 22. aprila u Art bioskopu Kolarac.

Program, u susret Svetskom danu igre, realizuju „Art and Popcorn“ i „Fame Solutions“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u saradnji sa Beogradskom sekcijom CID-UNESKO. Projektu su se priključili bioskopi i kulturni centri širom Srbije – iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Gornjeg Milanovca, Čačka i Leskovca.

Program počinje snimkom baleta „Don Kihot“ u koreografiji Rudolfa Nurejeva 20. aprila. „Kopelija“ je najklasičniji od svih francuskih baleta, ipak, ova postavka je modernizovana. To je holivudska fantazija smeštena na glamurozni Brodvej u vreme Freda Astera i DŽindžer Rodžers, sa preko 40 plesača, a na programu je u subotu, 21. aprila, od 12 sati. Iste večeri od 19 sati na programu je „Uspavana lepotica“, produkcija koreografa Metju Borna snimljena je na Bristolskom hipodromu, posle rasprodate turneje njegove trupe po Velikoj Britaniji. „Ana Karenjina“, balet u dva čina, igra se na sceni Marijinskog Teatra od 1981. godine. Na programu je u nedelju, 22. aprila, u 19.30. Istoga dana, samo u podne, na programu je i „Konjić Grbonjić“, nastao po motivima ruske bajke.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari