Počele probe za predstavu "6. oktobar" u Narodnom pozorištu u Nišu 1Foto: Narodno pozorište

Ansambl Narodnog pozorišta u Nišu počeo je da radi posle pauze zbog epidemije korona virusa, i juče su počele probe za predstavu „6. oktobar“, po tekstu Tise Milić, u režiji Andreja Nosova.

U glavnim ulogama pojaviće se Vesna Stanković, Aleksandar Mihailović i Marko Pavlovski, a gostujući glumci su Dejan Maksimović i Julija Petković. Saradnica na tekstu biće Biljana Srbljanović. 

Premijera ove predstave je zakazana za 6. oktobar. Predstava će biti organizovana u koprodukciji sa Hartefakt fondacijom iz Beograda

Direktor Narodnog pozorišta Niš Spasoje Ž. Milovanović rekao je da u ovoj predstavi “ pokušavaju da odgovore šta se dogodilo 20 godina posle 6. oktobra”.

Želimo gledaocima da pružimo neke od odgovara na pitanja da li taj datum zaista jedan od prelomnih trenutaka ili nije, da li se nešto promenilo ili nije”, kazao je Milovanović.

On je najavio da niški teatar planira da nakon te predstave pripremi još tri premijere, ali da ne može da garantuje da će sve biti realizovano.

Milovanović je poručio da Narodno pozorište Niš preuzima sve neophodne mere, kako bi priprema i izvođenje premijere prošlo u skladu sa najnovijim preporukama Vlade Republike Srbije. 

Dva mesta slobodna, dva zauzeta, takozvani cik-cak u publici, da bi se osećali sigurno i obavezno nošenje maski. Obavezna dezinfekcija i proveravanje temperature na ulazu, koja važi i za sve zaposlene. Svi će nositi maske osim glumaca na sceni, osim ako reditelj ili koncept predstave ne zahteva da se igra sa maskom, a verujem da će vrlo brzo da se pojave predstave gde će i glumci imati maske “, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari