Nova predstava beogradskog Narodnog pozorišta, „Osvrni se u gnevu“ Džona Ozborna, u režiji Borisa Liješevića, biće premijerno izvedena na sceni sve aktivnije koproducentske kuće, Centra za kulturu Pančevo, u četvrtak 22. februara, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Nova predstava beogradskog Narodnog pozorišta, „Osvrni se u gnevu“ Džona Ozborna, u režiji Borisa Liješevića, biće premijerno izvedena na sceni sve aktivnije koproducentske kuće, Centra za kulturu Pančevo, u četvrtak 22. februara, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Beogradska premijera komada koji je svojevremeno, sredinom 50-ih godina, označila rođenje moderne engleske drame, zakazana je za utorak 6. mart, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
Tekst koji je obeležio generacije mladih polovinom prošlog veka i njegov glavni protagonista Džimi Porter, i danas imaju aktuelan kod, u Srbiji u kojoj je gotovo svaka generacija „posleratna“. Ovo je komad i o muško-ženskim odnosima, sa nevinih početaka duboke krize koja im tek predstoji, kao i o malograđanskoj svakodnevici u kojoj se ništa ne dešava, a koja će bitno odrediti budućnost svih aktera. U Liješevićevoj podeli u ulozi pozorišnog „buntovnika bez razloga“, Džimija Portera, pojavljuje se Igor Đorđević, a uz njega igraju i Paulina Manov, Nenad Stojmenović, Milena Predić i Miodrag Krstović. Adaptaciju teksta potpisala je Ksenija Radulović, scenograf je Mina Ilić a kostimograf Maja Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari