U okviru takmičarskog programa 6. dečjeg pozorišnog festivala Pozorište Zvezdarište danas će u 17 sati biti odigrana predstava Strašne priče braće Grim, u izvođenju Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda. U pratećem programu festivala, od 13 sati u skupštinskoj sali GO Zvezdara, Bozomix d.

U okviru takmičarskog programa 6. dečjeg pozorišnog festivala Pozorište Zvezdarište danas će u 17 sati biti odigrana predstava Strašne priče braće Grim, u izvođenju Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda. U pratećem programu festivala, od 13 sati u skupštinskoj sali GO Zvezdara, Bozomix d.o.o. Beograd i Ruski dom u Beogradu predstavljaju crtani film Smešariki. Od 14 sati na sceni Kult, u UK Vuk Karadžić, Baletska škola Pirueta predstavlja balet Bajka o caru Saltanu.
Komad Strašne priče braće Grim (Tim Sapl i Kerol En Dafi) režirao je Mik Gordon, a njegov asistent je Ivan Baletić, student pozorišne režije na FDU u Beogradu. Scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, u saradnji sa Jovanom Obradović i Marijom Jocić, studentkinjama scenografije na FPU u Beogradu. Autorka kostima je Maja Mirković, a kompozitor Igor Gostuški. Uloge tumače Miša Samolov, Jovo Maksić, Dušica Sinobad, Jelica Vučinić, Dušan Murić, Alek Rodić i drugi.
Crtani film Smešariki je dečja humoristička animirana serija nastala u Studiju kompjuterske animacije Peterburg iz Sankt Peterburga, čijih je prvih 59 epizoda, sinhronizovanih na srpski jezik, emitovano prošlog leta na drugom programu RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari