Predstava JuliJA Mirjane Karanović premijerno 9. oktobra 1

JuliJA, autorski projekat Mirjane Karanović, biće premijerno izveden 9. oktobra u 20 časpva na sceni Bitef teatra.

Ova koprodukcija Hartefakta i Bitef teatra otvara novu sezonu i predstavlja nastavak uspešne saradnje ove dve pozorišne kuće.

Savremenim čitanjem drame Augusta Strindberg-a, Mirjana Karanović postavlja pitanje gde je i šta radi gospođica Julija danas? Rediteljka nudi drugačiji i, u nekim segmentima, vrlo ličan odgovor na ovo pitanje.

“Hodajući po rubu sećanja gospođica Julija preispituje ulogu koju igra u svom dosadašnjem životu. Od jedne do druge Julije prošlo je više od veka ali ona ostaje prva i poslednja karika u začaranom krugu nametnutih pravila i očekivanih ishoda“ navodi se u autorskom osvrtu.

Pored autorke Mirjane Karanović, na predstavi su radili: Sonja Vukićević koreografikinja, Damjan Kecojević asistent režije , Mia David scenografkinja, Zora Mojsilović kostimografkinja, Draško Adžić kompozitor, Nina Džuver dramaturškinja, Djuralight dizajn svetla.

Predstava je nastala uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Beograda. Predstava će se u oktobru izvoditi 9. i 10. u Bitef teatru sa početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari