Predstava kragujevačkog Teatra „Ilda Geršner” gostuje u Ateljeu 212 1Foto: Nenad Borisavljević

Na velikoj sceni „Mira Trailović” Ateljea 212, sutra, u četvrtak, 27. aprila od 20 sati gostuje ansambl Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca sa predstavom „Ilda Geršner”.

Predstava je kragujevačku premijeru imala u oktobru prošle godine, a nastala je po nagrađivanom tekstu Jelene Kajgo u režiji Stevana Bodrože.

Ovo je njeno prvo izvođenje pred beogradskom publikom.

Scenografiju predstave potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

U predstavi igraju: Ana Colangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

„Komad ’Ilda Geršner’ je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti“, ističe u katalogu predstave Jelena Kajgo, autorka teksta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari