Preminuo filmski i televizijski glumac Bo Hopkins 1Foto: Screenshot/YouTube/ The Movie Times

Holivudski glumac Viljam Bo Hopkins, najpoznatiji po ulogama u nezaboravnim filmovima kao što su „Divlja horda“, „Američki grafiti“, „Ponoćni ekspres“, i prvoj sezoni popularne sapunice „Dinastija“, preminuo je od posledica srčanog udara u 85. godini u kalifornijskoj bolnici.

Rođen kao Vilijam Hopkins 1938. godine u Grinvilu u Južnoj Karolini, Hopkins se pojavio u više od 100 filmskih i televizijskih uloga u karijeri koja je trajala više od pet decenija.

Nadimak „Bo“ je dobio zahvaljujući istoimenom liku koji je igrao u Autobuskoj stanici (Bus Stop), njegovoj prvoj brodvejskoj predstavi.

Prvu ulogu u televizijskoj seriji dobio je 1973. godine, a takođe se pojavio u brojnim televizijskim filmovima snimljenim sredinom sedamdesetih, kao i u prvoj sezoni originalne Dinastije Arona Spelinga.

Jedna od Hopkinsovih najranijih filmskih uloga bila je uloga Klarensa „Krejzi“ Lija u filmu Sema Pekimpoa, Divlja horda iz 1969. godine. Nekoliko godina kasnije, pojavio se i u filmu Džordža Lukasa, Američki grafiti, gde je imao sporednu ulogu vođe bande.

Poslednji put se na ekranu pojavio 2020. godine u filmskoj adaptaciji knjige Hillbilly Elegy.

Iza Hopkinsa su ostali supruga Sijan i sin Metju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari