Priznanja Leskovačkoj školi stripa 1

Na likovnom konkursu 3. Festivala dečijeg stvaralaštva “Umetnik iz školske klupe” održanom u organizaciji Narodne biblioteke “Radoje Domanović” u Leskovcu, u konkurenciji od skoro 1.300 dece polaznica Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“ Iva Cvetković osvojila je prvu nagradu u starosnoj kategoriji od I do IV razreda, Andrej Stanojević treću nagradu u kategoriji od V do VIII razreda, a Katarina Hadži Jovančić prvu nagradu u kategoriji srednjih škola.

Sem toga, Strahinja Spasić nagrađen je pohvalom u srenjoškolskoj kategoriji.

Na Međunarodni konkurs za strip kaiš u organizaciji Dečijeg kulturnog centra u Beogradu ove godine stiglo je preko 1.850 radova iz Srbije, Severne Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Italije, Ukrajine, Belorusije, Zambije, Gambije i Kenije.

U toj, nikad jačoj, konkurenciji Anastasija Vidanović osvojila je treću nagradu a individualne pohvale zavredile su su Dunja Avramović i Katarina Hadži Jovančić.

Takođe, pohvalom za kolekciju nagrađena je Leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan” – polaznice Jana Stojanović, Iva Cvetković, Natalija Janković kao i njihova mentorka, Marijana Kostić, i sama bivša polaznica Škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari