Program Flux radija od 20. do 25. novembra 1Foto: Promo/Flux

Ovogodišnji FLUX je otpočeo 19. novembra uz zvuk new era jazz-a na sceni „Mata Milošević“ na Fakultetu dramskih umetnosti.

FLUX je svečano otvoren govorom Dekana Fakulteta dramskih umenosti Miloša Pavlovića, nakon čega je usledilo sat vremena kvalitetnog jazz sessiona i gromoglasnog aplauza publike.

Nakon sessiona sastava „No Room For Squares“, koji čine učenici džez odseka Muzičke škole Stanković i njihov profesor, Ivan Radivojević, usledila je žurka otvaranja FLUX radija.

Publika je imala prilike da u foajeu, dok čeka početak koncerta, čuje najave emisija i svega onog što ih očekuje sledećih šest dana programa.

Flux je periodični onlajn radijski program, namenjen mladoj publici, koji realizuju studenti Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za snimanje i dizajn zvuka. Ovogodišnji FLUX će se emitovati od 20. do 25. novembra na https://fluxradio.rs/

Tema ovogodišnjeg Fluxa je “Tranzicija”, a članovi tima su najkraćim odgovorom na pitanje šta za njih to znači rekli: „Tranzicija je neprimetna promena, to je korak ka nečemu novom, međustanje, prihvatanje, Tranzicija je kada se suočiš sa samim sobom, to je nužno zlo. Tranzicija je za nas sveprisutna i sveprožimajuća. Ona se dešava se u svetu oko nas, koji se nikada brže nije menjao, u zemlji u kojoj smo rođeni i u kojoj živimo, u nama samima koji rastemo, učimo i razvijamo se“.

Program Flux radija je refleksija upravo toga i biće emitovan od 20. do 25. novembra. U ovom periodu imaćete priliku svakogog dana da slušate 17 sati radijskog programa, od devet ujutru do ponoći. Program čini 10 autorskih emisija, radiodramska serija i mnogo dobre muzike, tako da će sigurno biti za svakog po nešto.

Autorski tim izdvaja da je posebno ponosan što će se u programu Fluxa naći i emisije nastale u okviru programa studentskih stanica koleginica i kolega iz regiona.

FLUX svakog dana kreće jutarnjim programom “jutrić kafica”, koji će se baviti suočavanjem sa različitim promenama mladih uz nagrade u programu, nakon čega slede POV, emisija koja vas vraća u specifične trenutke prošlosti, emisija HUD gde se sagledavaju različite etstetike i načini života u krajevima Beograda, Korner, sportski program koji prati Svetsko prvenstvo u fudbalu, Leksikon 2.0, gde se sa poznatim gostima komentariše prolaznost trendova i svega onoga što je sada “krindž” a tada je bilo “mainstream”.

Ovogodišnji FLUX izlazi iz okvira radijske kutije i ulazi u realan prostor uz pomoć interaktivnog pristupa slušaocima. Tako će slušaoci imati prilike da izgovore u etar sve ono za šta nisu imali hrabrosti direktno, uz pomoć anonimnih poruka koje mogu ubacivati u poštansko sanduče na Fakultetu dramskih umetnosti, kao i pisanje istih preko instagrama, a voditelji će ih čitati u okvitu emisije Kibic pendžer.

Od interaktivnih emisija izdvajamo i noćni program, Vruću liniju. Za sve one koji imaju pitanja o seksu a stide se razgovora o njemu uživo, mogu pozvati broj 063-122-94-27 i sa voditeljima bez tabua razgovarati o seksu, a oni će rado dati savete i mišljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari