Radoš Bajić započeo snimanje novog filma "Heroji Halijarda" 1Foto: Promo

Prve klape novog filma „Heroji Halijarda“ reditelja i scenariste Radoša Bajića „pale“ su u subotu u selu Nemenikuće na obroncima Kosmaja.

U ratnoj drami o spasavanju engleskih pilota na kraju Drugog svetskog rata, Bajić je okupio internacionalnu glumačku ekipu u kojoj je više od sto glumaca – Žarko Laušević, Petar Božović, Nikola Rakoćević, Nela Mihailović, Aleksandar Đurica, Isidora Minić, Jovo Maksić, Radovan Vujović, Stiven Mur, Majkl Stoki, Jadran Malkovič, Pol Marej, Karl Varton, Nikola Kent…

Kako je istakao Bajić, na scenariju filma koji otvara brojna pitanja o našim istorijskim neistinama, radio je više od tri godine.

– Ogromnu pomoć su mi pružili i dali nemerljiv kreativni doprinos koscenaristi, veliki dramski pisac Dušan Kovačević i mladi i izuzetno talentovani dramaturg Strahinja Madžarević. Trudićemo se da oživimo dramatično vreme u leto 1944. godine u Srbiji, kada se srpski narod našao pred jednim od najvećih iskušenja u svojoj istoriji – izjavio je Bajić.

„Heroji Halijarda“, i istovremeno i mini TV serije „Vazdušni most“, snimaju se u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija i RTS, a izvršni producent je projekta je „Constrast Studios“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari