Međunarodna radionica studenata umetnosti i mladih umetnika „Stvarno prisustvo“ (Real Presence), čije su kustoškinje Biljana Tomić i Dobrila Denegri, biće održana od 20. do 31. avgusta u Beogradu, a od 3. do 9. septembra u Istanbulu, u okviru zvaničnog programa Desetog istanbulskog bijenala.

Međunarodna radionica studenata umetnosti i mladih umetnika „Stvarno prisustvo“ (Real Presence), čije su kustoškinje Biljana Tomić i Dobrila Denegri, biće održana od 20. do 31. avgusta u Beogradu, a od 3. do 9. septembra u Istanbulu, u okviru zvaničnog programa Desetog istanbulskog bijenala. S podnaslovom „Floating Sities“, ovogodišnja radionica okupiće oko 150 učesnika iz Austrije, Bugarske, Finske, Francuske, Grčke, Holandije, Italije, Makedonije, Rumunije, Srbije, Singapura, Slovenije, SAD i drugih zemalja, saopštila je NKA, organizacija koja stoji iza tog višegodišnjeg projekta.
Prema navodima Biljane Tomić, koja je sa Dobrilom Denegri organizovala 2001. u Beogradu prvu radionicu „Real Presence“, taj projekat će i ove godine obuhvatiti javne akcije, performanse, prezentacije, razgovore, radionice, intervencije i druge događaje, koji će biti realizovani u Magacinu u Kraljevića Marka, Muzeju grada Beograda, Galeriji 063 Akademije BK, Kazamatima Vojnog muzeja, kao i u javnom prostoru u Beogradu. I u Istanbulu će biti realizovan u više prostora, uključujući Centar za savremenu umetnost, Jildiz tehnički univerzitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari