Kustoskinja i istoričarka umetnosti Jovana Stokić, autorka je velike izložbe umetnika iz Srbije i Crne Gore, pod nazivom Off Center Femininities – Regards from Serbia and Montenegro, koja se od 24. marta do 2. maja održava u Galeriji Kimmel centra Univerziteta u Njujorku. Postavka obuhvata radove Ane Nedeljković, Siniše Ilića, Tanje Ostojić, Nevene Popović, Milene Putnik, Jelene Tomašević, Milice Tomić i Sanje Ždrnje.
Izložba je koncipirana kao specifičan uvid u reprezentacije ženske subjektivnosti. U izboru danas nepostojeće političke strukture – Srbije i Crne Gore – kustoskinja Jelena Stokić naglasila je arbitrarnost nacionlanih geopolitičkih definicija. „Ironično, tehnološki i komunikacijski napredak globalizovanog sveta ne garantuje jednakost šansi za sve. Umesto uspostavljanja transnacionalne zajednice, zajedničkih estetičkih i perceptivnih osnova, umetnički svet ostaje struktuiran kao skup mnoštva hegemonih sistema. Off-Center Femininites namerno koincidira sa velikom izložbom Globalni feminizmi u Muzeju umetnosti u Bruklinu koja, uz učešće osamdeset međunarodnih umetnica, proširuje ideju transnacionalnih stavova savremenog feminizma“, ističe Jovana Stokić.
Umetnici prisutni na postavci Off-Center Femininites, rade u kulturnoj klimi neosetljivoj za feminističke ideje, ali je istovremeno to generacija koja može doneti istinske promene.