Ritmovi Meksika na Đačkom trgu u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Večeras, na Đačkom trgu kod Prve kragujevačke gimnazije u okviru manifestacije „Tradicija u pokretu 2022” nastupiće združenim snagama članovi Akademskog folkornog ansambla „Svetozar Marković” Studentskog kulturnog centra Kragujevac i njihovi gosti iz Meksika „Wa-Kushmaa de Anel Alvarez”.

Koncert folklora, na kome ovog leta plešemo uz ritmove Meksika, najavljuju organizatori iz SKC-a.

Oni podsećaju da su prethodnih godina njihovi gosti u Kragujevcu na Đačkom trgu bili ansambli iz Portorika, Gruzije, Indonezije, a ovoga puta na sceni vas očekuju zajedno sa meksičkim ansamblom „Wa-Kushmaa de Anel Alvarez”.

Ritmovi Meksika na Đačkom trgu u Kragujevcu 2
Foto: Promo

Ovaj ansambl postoji od 2005. godine i od samog početka okuplja decu i mlade ljude u misiji očuvanja i predstavljanja meksičkih tradicionalnih igara i kulturnog nasleđa. Ime ansambla „Wa-Kushmaa”, znači – porodica koja pleše.

Ansambl iza sebe ima niz nastupa i učešća na koncertima i festivalima širom Južne i Severne Amerike, a sada svoju sjajnu energiju donosi i u naš grad. U svom raznovrsnom repertoaru neguje meksičke igre različitih stilova i oblasti – Jalisco, Veracruz, Sinaloa, Baja California, Nuevo León, Huapango.

Pridružite nam se i podelite sa nama radost igre, pozivaju Kragujevčane iz Studentskog kulturnog centra.

Početak koncerta je u 20 sati a ulaz je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari