Dejvid Hejman, producent Hari Poter filmskog serijala, rekao je novinarima kako su tvorci filma „Hari Poter i Red Feniksa“ izbacili jednog junaka iz priče, ali im je spisateljica Dž. K. Rouling pomogla da uvide svoju grešku i da ga vrate. „Dakle, bio je tu lik kojeg smo morali da izbacimo, i o tome smo raspravljali međusobno.

Dejvid Hejman, producent Hari Poter filmskog serijala, rekao je novinarima kako su tvorci filma „Hari Poter i Red Feniksa“ izbacili jednog junaka iz priče, ali im je spisateljica Dž. K. Rouling pomogla da uvide svoju grešku i da ga vrate. „Dakle, bio je tu lik kojeg smo morali da izbacimo, i o tome smo raspravljali međusobno. Onda je Džo pročitala scenario i rekla – Znate, ne bih to uradila da sam na vašem mestu. Ili, možete da uradite ali ako mislite da snimite sedmi film onda ćete biti upleteni tako da ćete imati brojne poteškoće“, ispričao je Hejman, i, sasvim razumljivo, odbio da odgovori na pitanje novinara o kojem je liku reč.
Roulingova je filmadžijama pomagala i na druge načine – u jednom slučaju obezbedila je dodatne podatke za još jedan lik, iako njih nema u knjigama. „Ona je fantastičan saradnik, po mnogo osnova. Zauzeta je pisanjem knjiga pa nije na snimanju, ali je uvek tu kad je potrebno da odgovori na pitanja. Bilo je, recimo, tu jedno pitanje oko Blekovog porodičnog stabla pošto nije sve detaljizovano u knjigama“, dodao je Hejman, pošto se to rodoslovno stablo pominje u knjizi i tu je pomenuto samo nekoliko imena, ali je za potrebe filma bilo potrebno uraditi ga kompletnog. „Bilo nam je potrebno više od nekoliko imena, pa sam nazvao Džo i zavapio – Pomagaj! Nekih 15 minuta kasnije stiglo je rodoslovno stablo sa 75 imena i pet generacija, sa rođendanima i danima smrti, ko se sa kim venčao, ko je izbačen iz porodice. Ona je prosto fantastična“, zaključio je producent Hejman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari