Sahranjen Dragoslav Mihailović u Aleji velikana 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Romanopisac, pripovedač, scenarista, dramaturg, i redovan član Srpske akademije nauka i umetnosti, Dragoslav Mihailović, sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Da upute poslednje zbogom akademiku Mihailoviću koji je preminuo 12. marta u 93. godini, došli su porodica, prijatelji, kao i brojni ljudi iz sveta kulture, među kojima su ćerka Milica Mihajlović sa suprugom Vojom Brajovićem, zatim Dušan Kovačević, Vladeta Janković, Milena Marković, Dragan Bjelogrlić, te Vladimir Kecmanović, Nebojša Bradić, Tihomir Stanić, Gordan Kičić i mnogi drugi, prenosi N1.

Kraj piščeve večne kuće u Aleji velikana, Dušan Kovačević održao je govor evocirajući uspomene. „Danas se opraštam od prijatelja posle pola veka druženja, razgovora… Odlazi veliki pisac i ostavlja svoju porodicu i mnogobrojne likove koji će živeti večno dok hodaju i pričaju po zemlji Srbiji koju je Dragoslav toliko voleo. Crnjanski je pevao o Beogradu: „A, kada mi se glas, oči i dah upokoje, ti ćeš me znam, uzeti na krilo svoje“. Zbogom, prijatelju moj!“, kazao je on.

Govor je održao i Vladeta Janković, „Bio si pošten, vredan, velikodušan, neustrašiv i uspravan pred nepravdom. Nikada nikome nisi uskratio pomoć u nevolji, a sve što si dotakao, oplemenio si“, rekao je Janković, a prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari