Sajam knjiga u Kragujevcu 1Foto: NB Vuk Karadžić Kragujevac

U Kragujevcu se od 11. do 15. maja održava Sajam knjiga u organizaciji Šumadija sajma, a u saradnji sa UK Koraci i Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić” i pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Za razliku od prethodnih sajmova knjiga, ovogodišnji će se održati na otvorenom, u Pešačkoj zoni centra grada.

Pored mogućnosti da kupe knjige po sniženim, sajamskim cenama, Kragujevčani će imati priliku da prisustvuju i bogatom kulturno – umetničkom programu koji će biti održan tokom svih dana trajanja sajma.

Svoja izdanja na štandovima će predstaviti mnogobrojni izdavači iz naše zemlje, među kojima su Akademska knjiga, Štrik, Geopoetika, Evoluta, Klio, Mali princ, Odiseja, kao i Izdavačka kuća UK „Koraci” iz Kragujevca.

Gosti na sajmu biće i naši poznati pisci Vesna Aleksić, Vesna Kapor, ovogodišnja dobitnica nagrade „Meša Selimović”, Srđan Tešin, Mirko Demić i mnogi drugi. Svečanu besedu na otvaranju sajma održaće književnik Dragan Aleksić.

U okviru kulturno – umetničkog programa, u petak 13. maja će u periodu od 12 do 15 časova biti organizovan i Đački dan gde će se predstaviti autori izdanja za decu, između ostalog i autori sa naslovima iz edicije „Vilin konjic” UK Koraci, kao i časopis „Iskra”.

Izdavačka kuća Klio će predstaviti knjigu „Moskovski gambit” o turbulentnim predratnim godinama u Kraljevini Jugoslaviji, izdavačka kuća „Štrik” će se osvrnuti na naslov autorke Vidgis Jurt, „Nasleđe”, dok će izdavačka kuća „Evoluta”, predstaviti knjigu „Život u manastiru”, Katarine Mitrović.

Celokupan program sajma će upotpuniti i CZNTK „Abrašević” svojim nastupima.

Štandovi će biti otvoreni od 9 do 21 čas, dok će kulturno umetnički programi na bina u Pešačkoj zoni „kod Krsta” počinjati tačno u podne.

U slučaju loših vremenskih uslova, programi Sajma knjiga će biti prebačeni na Galeriju Narodne biblioteke „Vuk Karadžić”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari