Drugi međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće održan od 15. do 22. maja, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda, gde su planove i očekivanja od jedinog velikog sajma knjiga u Crnoj Gori predstavili izvršni direktor sajma Predrag Uljarević, i gosti ovogodišnjeg podgoričkog sajma iz Srbije pisac Svetislav Basara i izdavač Zoran Hamović (Clio).

Drugi međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće održan od 15. do 22. maja, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda, gde su planove i očekivanja od jedinog velikog sajma knjiga u Crnoj Gori predstavili izvršni direktor sajma Predrag Uljarević, i gosti ovogodišnjeg podgoričkog sajma iz Srbije pisac Svetislav Basara i izdavač Zoran Hamović (Clio). Prijave za učešće na sajmu, koji se održava u dvorani Distributivnog centra u Podgorici, traju do 15. aprila, pa konačna lista učesnika i gostiju još nije poznata. „Prošle godine, na prvom sajmu, učestvovalo je oko stotinu izdavača iz dvadesetak zemalja“, rekao je Predrag Uljarević koji ove godine očekuje veći broj izlagača i još bolju posetu.
Podgorički sajam knjiga okrenut je pre svega zemljama regiona, što je i prirodno, ocenio je Svetislav Basara.
– Više znamo šta se dešava u literaturama Francuske, Nemačke ili nordijskih zemalja, nego u Hrvatskoj, Bugarskoj, Albaniji… – rekao je Basara i dodao da je književnost mesto reintegracije kulturnog prostora na Balkanu.
Izvršni organizator Međunarodnog sajma knjiga u Podgorici je izdavačka kuća Nova knjiga, a sajam su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore i grad Podgorica. Na podgoričkoj manifestaciji dodeljuju se između ostalih i nagrade za najboljeg izdavača, izdavački poduhvat, najbolju ediciju i unapređenje dečijeg izdavaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari