Dolf Lundgren otkrio da se već 8 godina bori sa rakom 1Foto: EPA-EFE/RICK FINDLER

 

Čuveni glumac Dolf Lundgren otkrio je u intervjuu u emisiji In Depth With Graham Bensinger da se već osam godina u tajnosti bori sa rakom.

Doktori su otkrili i uklonili rak iz njegovog bubrega 2015. godine: „Potom sam radio snimke na svakih šest meseci, potom svake godine i sve je bilo u redu otprilike pet godina“.

Kaže da je 2020. nešto osetio, išao na skener i da su lekari utvrdili da postoji još šest tumora u toj oblasti, od kojih je jedan bio preveliki za uklanjanje i zahtevao sistemsku terapiju.

Na jesen 2021. mu je otkriveno još tumora kada je došao u London da snima nastavke filmova Akvamen i Plaćenici i tada je shvatio da je sve gore nego što je mislio.

Doktori su mu spominjali tumore na plućima, stomaku, pa čak i kičmi i savetovali mu da napravi pauzu od posla i da se posveti porodici.

Na pitanje koliko mu je još ostalo, dobio je odgovor dve ili tri godine, ali kaže da se iz glasa doktora moglo čuti da misli i da je manje od toga.

Potražio je drugo mišljenje i drugi lekar je utvrdio da njegov rak bubrega mutira poput raka pluća, zbog čega je prilagodio lečenje tome, tako da je sve počelo da deluje mnogo brže.

Glumac kaže da je sada pri kraju ovog procesa i da se nada da će uskoro nastaviti samo sa uzimanjem lekova i da neće biti potrebe za drugom vrstom terapije.

Plaćenici 4 treba da imaju premijeru 22. septembra, a Akvamen i izgubljeno kraljevstvo stiže u bioskope 20. decembra ove godine.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari