Hevi metal posveta dečaku Momčilu Gavriću i Velikom ratu: Bend Forever Storm iz Kragujevca objavio treći album „Od pepela do večnosti” 1Foto: Promo

 

Kragujevački hevi metal bend Forever Storm objavio je svoj treći album „Od pepela do večnosti” posvećen dečaku ratniku, naredniku Momčilu Gavriću, koga je sa nepunih osam godina zadesio pakao Velikog rata u kome je ostao bez porodice.

Angažovan tekst i snažan muzički izraz inspirisan sudbinom dečaka koji se priključio srpskoj vojsci učestvovao u bitkama na Ceru i Kolubari, preživeo Albansku golgotu i proboj Solunskog fronta, predstavljaju omaž precima palim u Velikom ratu, ali se mogu slušati i kao svojevrsna antiratna poruka, rečeno je na od promociji novog albuma kragujevačkog benda Forever Storm na drušvenim mrežama.

Na novom albumu „Od pepela do večnosti” koji potpisuju Miloš Miletić (ritam i solo gitara), Stefan Kovačević (ritam i solo gitara, vokal) Vladimir Nestorović (bas gitara) i Vuk Stefanović (bubnjevi), nalazi se 10 numera među kojima su „Sin rata”, „Doktrina pobede”, „Marš izbrisanog puka”, „Na pragu ledenog pakla” i „Ostrvo spasa”.

Hevi metal bend Forever Storm iz Kragujevca postoji od 2007. godine. Iza sebe ima tri albuma, kao i nastupe na najvećim regionalnim i svetskim festivalima, među kojima su Wacken Open Air, Zaječarska gitarijada, Exit i Arsenal fest …

Njihov treći album „Od pepela do večnosti” posvećen Velikom ratu dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i u obliku CD-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari