Riblja čorba nastupila je u subotu veče u Areni pred više od 20.000 ljudi, koji su uživali u hitovima grupe koja je odavno stekla pravi status rokenrol ikone.

Publika je pevala bez prestanka Čorbine pesme, tokom dva i po sata koncerta koji su obeležili i scenski nastupi polugolih striptizeta iz Kabare rouza, te slovenačkih žonglera. Bora Đorđević, koji je pored tri decenije benda slavio i 57. rođendan, nastup je otvorio pesmom „Ravnodušan prema plaču“. Iza muzičara, visok i širok kao cela binska konstrukcija, nalazio se pano sa omotima svih Čorbinih albuma koje je ilustrovao Jugoslav Vlahović. Pri emitovanju svake pesme, reflektor bi osvetlio omot albuma na kome se ona nalazi. Između pesama, Đorđević je recitovao stihove, pričao viceve. Svoj bend, Đorđević je predstavio kao „teške robijaše koji trpe torturu“, a za basistu Mišu Aleksića, koji je u Čorbi od osnivanja, rekao je da bi „pre izašao (iz zatvora) da je ubio čoveka“.

– Mi smo nepopravljivi, jedini smo matorci koji su još uvek u pubertetu – rekao je Đorđević. Tokom koncerta Riblja čorba je izvela 30 pesama, a nastup je završen pesmom za koju je sam rekao da mu je najbolja u karijeri – „Pogledaj dom svoj, anđele“.

Na bis su izvedene pesme „Lutka sa naslovne strane“, „Dobro jutro“ i druge. Fanovi su sami otpevali prvi Čorbin hit „Lutka sa naslovne strane“ (1979) – uz povremenu asistenciju pevača i vođe benda Bore Đorđevića. „Nikad nijedan bend nije imao priliku da mu narod otpeva celu pesmu“, ocenio je Đorđević na konferenciji za novinare posle nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari