Lista omiljenih filmova Kijanu Rivsa 1Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Kijanu Rivs trenutno je na turneji u sklopu promicije svog novog filma John Wick: Chapter 4, za koji je rekao da mu je dosad najteži film koji je snimio, a otkrio je i koja su mu četiri najomiljenija filma svih vremena.

Slavni glumac otkrio je listu ostvarenja, koji su imali najveći uticaj na njega tokom odrastanja, a među njima se našlo nekoliko kultnih klasika i ni u jednom od izabranih filmova Rivs nije glumio, navodi Index. hr.

Lista omiljenih filmova

Prvi na njegovom popisu filmskih favorita je “Eraserhead” horor iz 1977. koji je napisao i režirao Dejvid Linč

Za drugo mesto je malo izmijenio pravila uključivši celu franšizu Ratova zvijezda. Poput brojnih drugih fanova, Rivs nije mogao izdvojiti najdraži film franšize.

Sličnu stvar učinio je i prilikom izbora za treće mesto liste najdražih filmova, na koje je uvrstio kultnu trilogiju „Kum“.

Zvezda Matrixa je za posednje je mesto odabrao kriminalističku dramu „Serpico“ iz 1973. u kojoj glumi Al Paćino.

Podsetimo, Rivs je izjavio kako mu je novi nastavak Johna Wicka bio najteži film koji je ikad snimio, i to zbog jedne specifične scene koja mu je predstavljala izazov.

O najtežoj sceni

Glumac je objasnio kako mu je jedna od najtežih scena bila ona borbe koja se odvija u Parizu, a otkrio je da će u novom nastavku Vilkovi neprijatelji „stizati iz svakog ugla planete“.
„Mnogo ljudi želi okršaj s Džonom Vikom“, otkrio dodajući kako se cela franšiza zapravo temelji na načinu na koji pristupa pojedinoj sceni, navodi Index.hr

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari