Izložba slika mladog beogradskog umetnika Ariona Asllanija pod naslovom „Slike“, biće otvorena večeras od 19 sati u Galeriji Doma kulture Studentski grad u Novom Beogradu. Ciklus slika Ariona Asllanija nastao je na različitim nivoima savremene umetničke prakse, i obuhvata zimske, sobne, krovne i sijamske slike.

Izložba slika mladog beogradskog umetnika Ariona Asllanija pod naslovom „Slike“, biće otvorena večeras od 19 sati u Galeriji Doma kulture Studentski grad u Novom Beogradu. Ciklus slika Ariona Asllanija nastao je na različitim nivoima savremene umetničke prakse, i obuhvata zimske, sobne, krovne i sijamske slike. Autor se bavi motivom kao primarnim činiocem slikarske gradnje, u različitom i raznorodnom okruženju (eksterijer/enterijer). Slika postaje predmet svog sopstvenog motiva i kontekst predstave se kreće u smeru traženja i interpretacije esencijalnog motiva, dok eksterijer i enterijer postaju integralni deo motiva, u situaciji gde predmet slike relativizuje prostor u kome se dešava igra poznata kao slikarska gradnja kičicom i paletom.
Izložba slika „Slike“ postavlja posmatrača kao i samog umetnika u ulogu protagoniste i portparola maksime „slikarstvo radi slikarastva“, ostavljajući recepijenta u stanju potpune konfuzije, jer ne traga za odgovorom na večito pitanje o svrsishodnosti stvaranja.
Arion Asllani je rođen u Beogradu 1980. godine, diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. u Beogradu, član je ULUS od 2007. Realizovao je dva samostalna umetnička projekta u okviru autorskog ciklusa Steel Breeze (Osvešćivanje – 2001. godine i Nesvrstani – 2002). Učestvovao je u brojnim dramskim i drugim umetničkim projektima, više puta je kolektivno izlagao. Izložba je otvorena do 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari