Dečji festival „Šta je lepo da se leti radi“, redovna godišnja manifestacija u organizaciji beogradskog Međunarodnog kulturnog centra YUBIN, otvorena je juče najavom sedmičnog programa posvećenog jubilarnim Zmajevim dečjim igrama.
Sinoć je najpre priređeno pesničko veče Ljubivoja Ršumovića, „Pesma nas je održala“, uz učešće Milana Aleksića, Dragice Radosavljević, Mirjane Bulatović, Igora Kolarova, Branka Stevanovića, Uroša Petrovića i umetnilčke direktorke Festivala, Ljiljane M.

Dečji festival „Šta je lepo da se leti radi“, redovna godišnja manifestacija u organizaciji beogradskog Međunarodnog kulturnog centra YUBIN, otvorena je juče najavom sedmičnog programa posvećenog jubilarnim Zmajevim dečjim igrama.
Sinoć je najpre priređeno pesničko veče Ljubivoja Ršumovića, „Pesma nas je održala“, uz učešće Milana Aleksića, Dragice Radosavljević, Mirjane Bulatović, Igora Kolarova, Branka Stevanovića, Uroša Petrovića i umetnilčke direktorke Festivala, Ljiljane M. Simić. Svojevrsni vremeplov kroz pedeset izdanja Zmajevih dečjih igara, u obliku izložbe fotografija i video zapisa, otvara se danas u podne, dok je za večeras u 18 sati zakazan susret sa laureatima ovogodišnjih Zmajevih dečjih igara – Milovanom Vitezovićem, Jovanom Dunđinom, Gordanom Timotijević i Ferencom Kovačem. O velikim zmajevima govore Raša Popov i Ljiljana M. Simić.
Sutra u podne biće predstavljen novi broj časopisa o književnosti za decu „Detinjstvo“, „Zmajeve dečje igre“ iz Novog Sada, o kom govore dr Jovan Ljuštanović, glavni i odgovorni urednik, Dušan Pop Đurđev, direktor Zmajevih dečjih igara i Ljiljana M. Simić. Uveče će biti upriličen pesnički susret, „U zmajevom lepom krugu“, sa učesnicima ovogodišnjih Zmajevih dečjih igara, Vladimirom Andrićem, Zoricom Bajin Đukanović, Mirjanom Bulatović, Momom Dragićevićem, Dobricom Erićem, Miodragom Jakšićem, Radomirom Mićunovićem, Rašom Popovim, Petrom Pajićem, Slobodanom Stanišićem, Mirjanom Stefanović, Mirjanom Radovanov Materić i Jasminkom Petrović.
Antologija pesama za decu bugarskih pesnikinja, „Biseri rasuti“, biće predstavljena u petak u podne, a o knjizi govore Denko Rangelov i Ljiljana M. Simić. Poeziju čitaju učenici osnovnih škola iz Beograda. U petak u 18 sati, biće predstavljeni časopisi za decu i mlade koji su nagrađeni na ovogodišnjim Zmajevim igrama, „Drugarče“ iz Niša na bugarskom jeziku i „Zagradka“ iz Novog Sada na rusinskom jeziku. Nove knjige za decu i mlade za školski raspust preporučuju, u subotu u podne pisci Grozdana Olujić, Vesna Aleksić, Gordana Maletić, Vesna Ćorović Butrić, Branka Veselinović, Vesna Vidojević Gajović i Lidija Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari