Štafelaji u parku srednjevekovne tvrđave Kale 1Foto: Z. Panić

Udruženje likovnih umetnika amatera “Pirgos art“ iz Pirota u lepo uređenom parku podno srednjevekovne tvrđave Kale koja je takođe dobila potpuno novi izgled, organizovalo je akciju pod nazivom “Slikanje na otvorenom“.

Pojedini članovi Udruženja izašli su iz svojih ateljea i inspiraciju za rad pronašli u ovom ambijentu. Predsednik Udruženja “Pirgos art“ Dejan Cvetković kaže za Danas da su izabrali ovaj prelepi prostor u parku srednjevekovne trvrđave Kale.

– Pored ove, ima još lokacija za rad koje su inspirativne za rad slikara, poput šetališta Kej kraj Nišave ili Muzeja Ponišavlja. Izašli smo iz svojih ateljea na ovaj prostor gde ćemo u potpuno novom ambijentu slikati. Očekujem da nam se pridruže kolege i da ovde nadju svoju inspiraciju. Poneli smo svoje štafelaje i svako od nas radiće tehniku kojom se bavi- kaže Cvetković.

Jedan od najmladjih članova Udruženja Mihajlo Tošić ima 16 godina. Član je Udruženja od pre godinu i po dana.

Završio sam prvi razred Gimnazije i u slobodno vreme bavim se slikanjem. Uglavnom radim pejzaže tehnikom akvarela. Dopala mi se ova akcija. Priroda i ceo ovaj park su jako inspirativni- kaže Tošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari