Drugi u nizu zanimljivih projekata koje je osmislila muziška škola „Stanković“, sa željom da na sebe skrene pažnju kao jedna od najznačajnijih institucija te vrste kod nas (jedina sa džez odsekom, na primer) i naglasi svoju otvorenost za nove koncepte i ideje, juče su u obnovljenoj koncertnoj sali imali prillike da vide (čuju) prisutni na ekskluzivnom mini koncertu.

Drugi u nizu zanimljivih projekata koje je osmislila muziška škola „Stanković“, sa željom da na sebe skrene pažnju kao jedna od najznačajnijih institucija te vrste kod nas (jedina sa džez odsekom, na primer) i naglasi svoju otvorenost za nove koncepte i ideje, juče su u obnovljenoj koncertnoj sali imali prillike da vide (čuju) prisutni na ekskluzivnom mini koncertu. Nakon završne večeri Belefa, gde su se na temu Mocarta sreli Beogradski gudački orkestar „Dušan Skovran“ i DJ Dejan Milićević, ovoga puta, sa Šostakovičevom kompozicijom pridružili su im se i već uveliko poznati perkusionisti „Stankovića“ iz klase profesora Siniše Jokića.
Svakog meseca odvijaće se u ovoj školi nešto slično, istakao je direktor Obrad Nedeljković (u planu je na primer koncert Kala, Lajka Feliksa sa učenicima „Stankovića“). Zahvaljujući sredstvima koje su izdvojile prosvetne vlasti Grada popravljeni su prozori na koncertnoj dvorani škole kojoj je vraćena prvobitna funkcija – ona je, naime, pre Kolarca, bila glavno mesto za koncerte u Beogradu. Promocija novog klavira koji bi škola uskoro trebalo da dobije – koncert sa jednim čuvenim pijanistom, takođe je jedan od projekata „Stankovića“. Zorica Kojić, profesor ove škole, dodala je da će se zadržati klasična tradicija ove sale uz dodavanje savremenih žanrova, ali i dalje u duhu seriozne muzike.
Ekskluzivni koncert upriličen juče u „Stankoviću“ možda će imati prilike da vidi publika ovogodišnjeg Egzita, najavio je Miloš Ignjatović, ipred Festivala, pominjući i mogućnost osnivanja svojevrsne DJ akademije na Egzitu, škole za producente i kompozitore u kojoj bi mogli da nauče da prave elektronsku muziku. U junu bi otpočeo pilot projekat i upisali bi prvu generaciju polaznika kojoj bi predavači bili renomirani strani kreatori i izvođači ove vrste muzike. Iz MŠ „Stanković“ najavili su osnivanje nečega sličnog i u okviru same škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari