Povodom početka proba predstave „Svadba u kupatilu“ po tekstu Milorada Pavića, juče je u Pozorištu na Terazijama održana konferencija za novinare. Njena premijera, rekao je upravnik pozorišta Mihailo Vukobratović, očekuje se za mesec i po dana, a Pozorište na Terazijama dobilo je ekskulzivno pravo da je izvede i ovo će zapravo biti svetska premijera „Svadbe u kupatilu“.

Povodom početka proba predstave „Svadba u kupatilu“ po tekstu Milorada Pavića, juče je u Pozorištu na Terazijama održana konferencija za novinare. Njena premijera, rekao je upravnik pozorišta Mihailo Vukobratović, očekuje se za mesec i po dana, a Pozorište na Terazijama dobilo je ekskulzivno pravo da je izvede i ovo će zapravo biti svetska premijera „Svadbe u kupatilu“. U pitanju je vesela igra u sedam slika u kojoj je obuhvaćeno niz neobičnih događaja počev od sudske istrage vezane za nestanak kožnih pantalona, preko sukoba dva pravna sistema, kao i pavićevskog pogleda u budućnost.
Milorad Pavić, po čijim delima se igraju predstave svuda u svetu – od moskovskog MHAT-a do Brodveja, a sada najzad i jedna kod nas, rekao je da je „Svadba u kupatilu“ komedija, u kojoj je predstavljena svojevrsna Vavilonska kula što Vojvodina početkom 20. veka, u kojoj se odvija radnja sa Crnogorcima, Šumadincima, Mađarima, Slovacima, Jevrejima, jeste. Glavna ličnost, jedan pesnik, nalazi se na sredini svega, pa tako i polnosti. On je androgino biće koje, iako se ne snalazi u tom vremenu, savršeno vidi budućnost. Postoji i politička poruka u komadu jer se pominju stranke iz onog vremena koje se zovu kao današnje.
Reditelj predstave je Saša Gabrić, scenografiju radi Boris Maksimović, kostime Marina Medenica, a za izbor muzike i aranžmane zadužen je Vojkan Borisavljević. U „Svadbi u kupatilu“ učestvuje ceo ansambl Pozorišta na Terazijama. Igraju: Milenko Zablaćanski, Mina Lazarević, Maja Noveljić-Romčević, Slobodan Stefanović, Janoš Tot i drugi. Učestvuju i dva orkestra koji tokom predstave izvode živu muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari