Svečana premijera filma "Rekvijem za gospođu J." u Novom Sadu 1

„Rekvijem za gospođu J.“, film Bojana Vuletića, dolazi u bioskope širom Srbije.

Nakon svetske premijere na Berlinskom festivalu i beogradske premijere na Festu, a sad povodom bioskopske distribucije, biće organizovana premijera večeras u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex sa početkom u 20.30 sati.

Premijeri će prisustvovati glavni glumci: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mira Banjac, Boris Isaković, producent Nenad Dukić, direktorka fotografije Jelena Stanković i reditelj filma Bojan Vuletić.

„Rekvijem za gospođu J.“ je film rađen u srpsko-bugarsko-makedonsko-rusko-francuskoj koprodukciji i prati skromnu sredovečnu ženu i bivšu administrativnu službenicu koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za pet dana, gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 10 godina. U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Film „Rekvijem za gospođu J.“ dobitnik je četiri nagrade Festa u selekciji Srpski film – za najbolji film, scenario, režiju i najbolju žensku ulogu i Politikine nagrade „Milutin Čolić“.

Za ovaj film Vuletić je počeo da piše scenario pre 4-5 godina, a jedna od inspiracija za priču bila je majka njegove poznanice koja je bila sličnog karaktera kao gospođa J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari