Svetska premijera filma "Meso" u Montrealu 1Foto: Printscreen

Film „Meso“ producentske kuće Bosonoga produkcija iz Banjaluke uvršten je u glavnu takmičarsku selekciju „World Competition“ ovogodišnjeg filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) od 23. avgusta do 3. septembra, saopštila je ta danas producentska kuća.

Međunarodni fimski festival u Montrealu održava se već 40 godina, a festivalski program obuhvata raznovrsne filmove sa svih kontinenata u pet takmičarskih programa, a jedan od glavnih ciljeva festivala je povezivanje različitih kultura kroz filmove.

Za film „Meso“ scenario je napisao Nikola Pejaković Kolja, režiju potpisuje Saša Hajduković, a izvršni producent je Bosonoga produkcija.

„Ovo je već sada najveći uspeh jednog lokalnog banjalučkog projekta i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se onom ‘važno je učestvovati’, ali smo svjesni kvaliteta koji nosi ‘Meso’ i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicim. Za ‘Meso’ će ovo biti i svetska premijera“, rekla je Brana Janković, producentkinja filma i serije „Meso“.

Film „Meso“ je, kako se navodi u saopštenju Bosonoge produkcije, sublimacija devet epizoda serije i „žestoka je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini“.

Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko), a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari