U sklopu Svetskog dana pozorišta za decu i mlade, danas u 11.30 sati biće zvanično otvoren humanitarni projekat Malog pozorišta „Duško Radović“ – Pozorište je solidarnost. Manifestaciju otvaraju Anja Suša, direktorka Malog pozorišta i Ružica Đinđić, predsednica UO Fonda „Dr Zoran Đinđić“.

U sklopu Svetskog dana pozorišta za decu i mlade, danas u 11.30 sati biće zvanično otvoren humanitarni projekat Malog pozorišta „Duško Radović“ – Pozorište je solidarnost. Manifestaciju otvaraju Anja Suša, direktorka Malog pozorišta i Ružica Đinđić, predsednica UO Fonda „Dr Zoran Đinđić“. U podne, nakon otvaranja, biće izvedena predstava „Skoro svako može da padne (osim Čaplje!)“ Tona Telehena u režiji Nikole Zavišića.
Humanitarni projekat „Pozorište je solidarnost“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije i u saradnji sa Nacionalnim centrom ASSITEJ Srbija (deo međunarodne mreže pozorišta za decu i mlade), posvećen je marginalizovanim grupama dece i mladih ljudi (deca sa posebnim potrebama, deca bez roditeljskog staranja, deca romske nacionalnosti…) Projekat će biti realizovan od 20. do 27. marta, čime će biti obeležen 20. mart, Svetski dan pozorišta za decu i mlade, a simbolično i početak proleća.
U glavnom programu, za pomenute grupe dece biće organizovano besplatno igranje predstava „Andersenovi kuvari“, „Kiki i Bozo“, „Skoro svako može da padne (osim Čaplje!)“ i „Mali princ“, dok prateći program uključuje različite predstave, radionice, prezentacije, kao i stručnu konferenciju na temu „Uloga i značaj pozorišta za decu i mlade u obrazovnom i kulturnom sistemu“ (25. marta). „Osnovni program čine predstave prilagođene i namenjene deci sa posebnim potrebama. Kako nam, međutim, nije namera da tu decu dodatno marginalizujemo, predstave će biti otvorene za sve one koji žele da ih vide“, kaže upravnica Malog pozorišta „Duško Radović“ Anja Suša.
Akciju „Pozorište je solidarnost“, pored Malog pozorišta kao glavnog nosioca, Ministarstva prosvete i sporta i ASSITEJ, okuplja i druge partnerske organizacije – Dah teatar Centar za pozorišna istraživanja, Dom omladine Beograda, Kamerno pozorište muzike „Ogledalo“ i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije.
Kao sponzori manifestacije uključili su se DPC – Digital Printing Centar, Soko Štark, Next, Balon Marketing, Dfd Company, „Lastavica“ servis, Party servis, „Lasta“ a.d. i medijski sponzori – Danas, Politika, Blic puls, Mama, YELLOWCAB, Story, RTV B92, Radio Novosti, Na dlanu… Akciju će, nakon prve faze, narednih meseci nastaviti, u okviru svog redovnog programa, Malo pozorište „Duško Radović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari