Predstava Tesla Electric Company, koprodukcija Ulysses i Pandur teatra, gostovaće od 8. do 13. januara u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, posle svetske premijere na Mitelfestu u Italiji prošle godine, hrvatske i slovenačke na Brionima i u Ljubljani, kao i beogradske u novembru u Ateljeu 212.

Predstava Tesla Electric Company, koprodukcija Ulysses i Pandur teatra, gostovaće od 8. do 13. januara u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, posle svetske premijere na Mitelfestu u Italiji prošle godine, hrvatske i slovenačke na Brionima i u Ljubljani, kao i beogradske u novembru u Ateljeu 212. Predstava Tesla Electric Company Darka Lukića, u režiji Tomaža Pandura, proglašena je od kritike i publike pozorišnim događajem prošlog leta. Samo na Brionima je devet izvođenja tog komada, u kojem glume Rade Šerbedžija, Livio Badurina, Hristina Popović, Felix Strobel, Branko Jordan, Primož Ekart, Gregor Gruden, Mijo Jurišić, Boris Benko i Primož Hladnik, videlo oko 5.000 ljudi.
Realizovana povodom 150-godišnjiice rođenja velikog naučnika Nikole Tesle (1856-1943), ta predstava istražuje kako je on bio to što je bio, ali bez ambicije da pruži odgovor šta je zaista bio. Opisuje ga kao čoveka izvan svog vremena, budući da je i sam govorio da je „sadašnjost njihova“, a budućnost, za koju on i radi – njegova.
Dramaturg predstave je Livia Pandur, scenograf Sven Jonke, kostimograf Aleksandar Radović. Posle Zagreba, Tesla Electric Company trebalo bi da gostuje 26. januara u Trstu (Slovensko stalno gledališče).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari